Do boljih navika u nekoliko sekundi

Trenerica osobnog razvoja otkriva kako spriječiti odugovlačenje u 5 sekundi

Muškarac u uredu koji odugovlači i zabavlja se na mobitelu
Muškarac u uredu koji odugovlači i zabavlja se na mobitelu Foto: Canva
Kratak savjet može vam pomoći u produktivnosti i prestanku odugovlačenja

Kako nam diktira moderni stil života, svaka sekunda je važna. S tim se slaže i Mel Robbins, autorica bestselera, trenerica osobnog razvoja i motivacijska govornica, a pomoću TikToka, otkriva jednostavan potez za koji kaže da će vas transformirati u produktivnog radnika.

Robbins preporuča da se pozovete na "Pravilo 5 sekundi" kad god se pojavi neki zadatak oko kojeg se osjećate tjeskobno, bezvoljno ili rastreseno. Ovo se pravilo ne odnosi samo na hranu koja nam je pala na pod, već ima i utjecaj na produktivnost.

@melrobbins If you’re watching this and you’re still in bed… 5-4-3-2-1 GET UP 💥 The #5SecondRule is a simple tool, backed by research, and it has changed the lives of millions around the world. It will change yours too. In fact, today is the 7️⃣th anniversary since I self-published this book that changed my life forever!! You can learn more about it and order the best selling book at melrobbins.com/5secondrule or at the 🔗 in my bio #melrobbins #changeyourlife #mindset #createabetterlife #takecontrol #motivation #5secondrule #motivationalquote #getup #morningroutine #getoutofbed #getmoving #justdoit #fivesecondrule ♬ original sound - Mel Robbins



Stručnjakinja savjetuje započeti odbrojavati od pet i kad dođete do jedan, odmah se bacite na posao. Ova tehnika hvata vaš mozak nespremnog, potičući ga da djeluje prije nego što shvati o čemu je riječ i tjera ga da radi za vas, a ne protiv vas.

Robbins je otkrila kako vam ova metoda omogućuje uspostavljanje kontrole nad vlastitim mislima, ''vraćanje povjerenja u sebe, borbu protiv svojih strahova, prestanak stresa, sretniji životi i konačno stvaranje hrabrosti za dijeliti i braniti svoje ideje.''.
\\folder\vezani_članak Uredska oprema i nasmijano lice Ovako do sretne i uspješne karijere Kako pronaći posao koji vas čini sretnima? Ovi bi koraci mogli u tome pomoći
Ponovno preuzimanje kontrole nad mislima mogu vam spasiti život. Opće je poznato kako odgađanje te neobavljanje svoji zadataka i obaveza često uzrokuju probleme, a kako nam prenosi NY Post, oni koji odgađaju i odugovlače, izlažu se riziku od razvoja depresije, lošeg zdravlja, fizičke boli i ekonomskih poteškoća.

Iako je osmišljeno da motivira, pravilo 5 sekundi također se može koristiti za donošenje hrabrih izbora i kontrolu nad štetnim impulsima.