Miss UI

Prvo natjecanje u ljepoti s modelima napravljenim umjetnom inteligencijom! Ocjenjivat će pobjednika na temelju ljepote i internetske slave

Nagrada za ljepotu i lice umjetne inteligencije
Nagrada za ljepotu i lice umjetne inteligencije Foto: Canva
Uskoro dolazi izbor za Miss UI

Modeli i influenceri izrađeni pomoću umjetne inteligencije sada se mogu natjecati za titulu "Miss AI". Da, prvi svjetski izbor ljepote UI-ja stigao kako bi okrunio lažne ljude za njihovo digitalno savršenstvo.

Natjecatelji koje je generirala umjetna inteligencija ocjenjivat će se prema njihovom izgledu i uglađenosti, ali će također biti ocijenjeni prema tehničkim vještinama koje su utrošene u njihovu izradu, a također će biti ocijenjeni i za njihovu online privlačnost.

"Društveni utjecaj kreatora umjetne inteligencije ocjenjivat će se na temelju broja njihovih angažmana s obožavateljima, stope rasta publike i korištenja drugih platformi kao što je Instagram", prenosi nam WAICA (Svjetska nagrada za kreatore umjetne inteligencije).

\\folder\vezani_članak ruke na laptopu na stranici pimeye Report Zanima vas koje se vaše slike nalaze na internetu? Pomoću ove stranice ih možete pronaći, a u svemu pomaže UI

Miss AI (tj. kreatori koji stoji iza Miss AI) osvojit će novčanu nagradu od 5000 dolara, promociju na platformi Fanvue i PR podršku u vrijednosti većoj od 5000 dolara. Drugoplasirani i trećeplasirani također će osvojiti nagrade.
Virtualni pobjednici bit će objavljeni 10. svibnja, a online ceremonija dodjele nagrada trebala bi se održati kasnije ovog mjeseca.

Postoje mnogi modeli generirani umjetnom inteligencijom. Jedna, po imenu Alba Renai, nedavno je objavila kako je angažirana za vođenje segmenta na španjolskoj verziji Survivora.



Ona također nije jedina zaposlena influencerica stvorena umjetnom inteligencijom.

 



Aitana Lopez, jedna od četiri sutkinje Miss AI, može zaraditi više od 11.000 dolara mjesečno predstavljajući robne marke, prenosi nam Forbes. Španjolska manekenka i influencerica koju je stvorila umjetna inteligencija ima više od 300.000 pratitelja na Instagramu.
U žiriju joj se pridružila još jedna manekenka stvorena umjetnom inteligencijom, Emily Pellegrini, koja ima više od 250.000 pratitelja na Instagramu.

Međutim, prema Forbesu, dva suca u vijeću napravljena su od krvi i mesa, a to su Andrew Bloch, poduzetnik i PR savjetnik, i Sally-Ann Fawcett, povjesničarka izbora ljepote i autorica knjige.

\\folder\vezani_članak satovi koji ukazuju na putovanje kroz vrijeme Report Napustili su nas prerano, ali UI ih je vratio! Pogledajte kako bi danas izgledali neki od najvećih glazbenika

Moderna tehnologija donosi dosta toga neobičnog, od čega se može probrati nešto simpatično, praktično ili zabavno, ali većina trendova s vremenom postane čudna.
Očito to nije razlog s najnovijim tehnološkim trendom, alatima koji koriste umjetnu inteligenciju, jer se svakodnevno stvara sve više zabavnog sadržaja, a nekima je to i financijski isplativo.